Image
AAT Coaching
 
Η σχέση ανθρώπου-ζώου είναι αναμφισβήτητα πολύ ισχυρή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι τα ζώα έχουν θετική επίδραση στην ζωή μας. Άλλωστε τα σκυλιά έχουν αποδείξει την αξία τους ως φύλακες, κυνηγοί, βοηθοί σε εργασίες, διασώστες, σύντροφοι και ως θεραπευτές. Εδώ και αρκετά χρόνια η ιατρική κοινότητα έχει αναγνωρίσει αυτό που οι κηδεμόνες ζώων πάντα γνώριζαν Η θεραπευτική επαφή με ζώα βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα ευθύνης, μειώνει τη κατάθλιψη, το άγχος και τέλος προσφέρει ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας. Ιδιαίτερα θετική επίδραση έχει η επαφή με τα ζώα για άτομα που ανήκουν στις αποκαλούμενες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες . Είτε πρόκειται για παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες, είτε για πάσχοντες από χρόνιες ή ανίατες νόσους, για ψυχικά ασθενείς , για πρώην εξαρτημένους είτε για ηλικιωμένους ανθρώπους, η επαφή με τα ζώα μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση και χαρά. Ακόμα πιο εμφανής είναι η επίδραση που έχει αυτή η επαφή σε εκείνους που ζουν μόνιμα σε ιδρύματα κάθε είδους, μιας και η επαφή αυτή τους φέρνει πιο κοντά στον κόσμο έξω από το ίδρυμα και ένα βήμα πιο κοντά στη φύση. Η θεραπευτική επαφή με ζώα μπορεί να προσφέρει κοινωνική συναναστροφή και χαρά που κανείς άλλος δεν μπορεί. Τα ζώα μας παρέχουν τη συντροφικότητα και την άνευ όρων αγάπη τους, την ενθάρρυνση για δραστηριότητα, μας παρέχουν «ένα αυτί» να μας ακούει, δεν μας κρίνουν, και το πιο σημαντικό, μας δίνουν λόγους για να χαμογελάμε.
• Η θεραπευτική επαφή με ζώα βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα ευθύνης, μειώνει τη κατάθλιψη, το άγχος και τέλος προσφέρει ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας .
• Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι βοηθούν, εκτός από τα άτομα που χρειάζονται την θεραπεία, το προσωπικό των χώρων που επισκέπτονται καθώς και τις οικογένειες των ατόμων που κάνουν την θεραπεία.
 
 
Τα ζώα που μπορούν να συμμετάσχουν σε μία θεραπευτική συνεδρία μπορούν να είναι πολλών μεγεθών και κατηγοριών. Εμείς έχοντας λάβει ειδική εξειδίκευση στη θεραπεία μέσω σκύλου (dog therapy), σας παρέχουμε αυτή την τόσο μοναδική και υπέροχη εμπειρία της θεραπείας με τη βοήθεια σκύλου θεραπευτή. Πόσες φορές δεν έχουν υπάρξει στιγμές στην καθημερινή μας ζωή όπου η επαφή με ένα ζώο μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Επίσης είναι ευρέως γνωστή η πολύ δυνατή σχέση που αναπτύσσετε ανά τους αιώνες μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.
Στόχος της συνεδρίας είναι η βελτίωση της ψυχικής υγείας. Φυσικά ο ρόλος του ζώου είναι πάντα συμπληρωματικός και βοηθητικός ενώ πολλές φορές λειτουργεί καταλυτικά στην πορεία της θεραπείας. Η θεραπεία μέσω ζώου (dog / pet therapy) που σας παρέχουμε αφορά πλήθος δυσκολιών αλλά μπορεί και να εφαρμοστεί σε πολλές ηλικιακές κατηγορίες, από μικρά παιδιά ως σε ενήλικες ή και ηλικιωμένους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση η επαφή με τα ζώα βοηθούς θεραπείας μας δίνει μοναδική χαρά. Είναι σαν ένα αυτί που μπορεί σε κάθε περίπτωση να αφουγκραστεί χωρίς να κρίνει.
 
Ο θεραπευόμενος, είτε είναι παιδί είτε ηλικιωμένος είτε άνδρας είτε γυναίκα, ενθαρρύνεται να αγγίξει, να αγκαλιάσει ή να χαϊδέψει τον σκύλο. Μπορεί να κυλιστεί μαζί του στο πάτωμα ή και να κλάψει στην αγκαλιά του και ο σκύλος δεν θα τον κρίνει ούτε θα τον απορρίψει. Ακριβώς το αντίθετο! Όπως λέει με αρκετό χιούμορ και ο πρωτοπόρος της θεραπεία με ζώα Samuel Corson:
“Ο σκύλος είναι ο καλύτερος σου φίλος γιατί κουνάει την ουρά του και όχι την γλώσσα του!”.
 
Σύμφωνα με την Αμερικανική Κτηνιατρική Εταιρία «ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι μια αμφίδρομα ωφέλιμη και δυναμική σχέση, που επηρεάζεται από συμπεριφορές απαραίτητες για την υγεία και την ευεξία και των δύο. Αυτή συμπεριλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται, συναισθηματικές, ψυχολογικές και σωματικές αλληλεπιδράσεις ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος».
 
Η θεραπεία με ζώα σύμφωνα με τη Delta Society (μία από τις μεγαλύτερες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για τη θεραπεία με ζώα στην Αμερική) ορίζεται ως «η κατευθυνόμενη παρέμβαση κατά την οποία ένα ζώο που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, αποτελεί μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας».
 
Τα οφέλη:
 
 • θετική συναισθηματική λειτουργία
 • ενίσχυση γνωστικής και κοινωνικής ανάπτυξης
 • ενίσχυση αυτοεκτίμησης
 • αυξηση και ενίσχυση κοινωνικής διάδρασης
 • καλύτερη αναγνώριση συναιθημάτων
 • παροχή στοργής και συναιθηματικής υποστήριξης
 • μειωση καρδιακού παλμού και αρτηριακής πιεσης
 • αποευαισθητοποιηση αισθητηριακών
 • απάλληψη θεμάτων μοναξιάς και κατάθλιψης
 • λιγότερες αλλεργίες
 • αισθηση ασφάλειας, αποδοχής και αγάπης
 • ενίσχυση της διάθεσης και μείωση του αγχους και του φόβου
 • απελευθέρωση στον οργανισμό ορμόνες όπως ντοπαμίνη, προλακτίνη, ενδορφίνη και οξυτοκίνη
 
 Αυτά και άλλα πολλά ακόμα περισσότερα είνα τα οφέλη της υποβοηθούμενης θεραπείας με σκύλο. Μπορείτε να τα ανακαλύψετε και εσείς μαζί μας, με τον σκύλο μας.
 
Alters und Behindertengerechter Badumbau Badezimmer Dekoration Badezimmer für ältere Menschen Badezimmer für ältere und körperbehinderte Menschen Badumbau Behindertengerecht barrierefrei gestaltetes Badezimmer Barrierefreies Bad Behindertengerechter Ebenerdigen Dusche Komplettsanierung Pflege & Barrierefreiheit Pflegegrad erhalten Sie 4.000 € Zuschuss Pflegekasse Toiletten Dekoration
George karelias satin al Marlboro double fusion satin al Marlboro touch aqua satin al Djarum black satin al Captain black dark crema sigara satin al Toscanello limoncello puro satin al Puro satin al Tutun satin al
web tasarim ucuz web sitesi siteni yukarı çıkar istanbul web tasarım İnternet Reklam hizmetleri uygun web tasarımcı uygun web sitesi seo hizmetleri