Image
 
Autism coaching and more
 
Τί είναι το autism coaching and more 
 
Το autism coaching and more είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο προσέγγισης, πλαισίωσης γονέων, οικογενειών, αδελφών και φροντιστών παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και όχι μόνο. Είναι αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης και εμπειρίας καθώς και επιστημονικών ειδικεύσεων. Ένας καινοτόμος συνδυασμός εργαλείων του coaching και των εργαλείων της CBT (Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία) λειτουργικά και αποτελεσματικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των έκαστων παθολογιών.
 
Λίγα λόγια
 
Από την αρχή της επαφής με την κάθε οικογένεια μετά την λήψη ενός πλήρους ιστορικού έπεται λεπτομερής σχεδιασμός του προγράμματος ο οποίος θα ακολουθείτε από τον προγραμματισμό των συνεδριών ο οποίος σε συνεργασία με την εκάστοτε διεπιστημονική ομάδα που συνεργάζεται η οικογένεια (είτε μια επιλογής της οικογενείας είτε μια που μπορεί να προτείνω εγώ) θα διαμορφώνεται πάντα ανάλογα τις ανάγκες του παιδιου στο φάσμα και της οικογενείας του.
 
Η συνεργασία και ο σχεδιασμός έχουν πάντα στόχο την καλύτερη εξέλιξη του παιδιου στο φάσμα και την ευημερία της οικογένειας. Μέσα από τα προσεκτικά μελετημένα και δομημένα εργαλεία του ο γονέας μπορεί να φτάσει σε εκείνα τα επίπεδα της ωρίμανσης και πνευματικής ολοκλήρωσης όπου συντονισμένα να βοηθήσει το παιδί του και την οικογένεια του. Πρώτα ο γονιός πρέπει να ξέρει να καταλαβαίνει να αποδέχεται για να μπορεί τώρα να πράξει με πρώτο κ κυριότερο εφόδιο την απόλυτη αποδοχή και την άνευ όρων αγάπη.
 
Το autism coaching and more έρχεται να μας αναλύσει τι είναι ο αυτισμός από όλες τις πλευρές νευρολογική, κοινωνική, ψυχολογική κοκ. Αναλύουμε με λόγια απλά υπό το πρίσμα της επιστήμης με σκοπό την πλήρη κατανόηση της κατάστασης του ατόμου που μας ενδιαφέρει στην προκείμενη περίπτωση να καταλάβουμε τι γίνεται "στο μυαλό" του παιδιού στο φάσμα ωστε να καταφερουμε να βλεπουμε με τα μάτια του, να ακούμε με τα αυτιά του, να νοιώθουμε με τις αισθήσεις του με σκοπό να μπορούμε να κατανοούμε κ να παρεμβαίνουμε ουσιαστικότερα για την καλύτερη λειτουργικότητα του πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια για την προσωπικότητα του ανθρώπου, του παιδιού, της οικογένειας.
 
Πέρα από το πλαίσιο παρέμβασης για τα παιδιά οι γονείς πρέπει να ετοιμαστούν κ να θωρακιστούν για το παρόν κ το μέλλον με τον αυτισμό κ την νευροδιαβιβαστικότητα. Για να γίνει αυτό οι γονείς πρώτοι πρέπει να κατανοήσουν τι είναι ο αυτισμός, πως λειτουργεί κ τι προκαλεί στο παιδί μας. Ο αυτισμός δεν είναι τραγωδία, κατάρα, κακό που μας βρήκε απλά είναι κάτι άγνωστο κάτι διαφορετικό. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο παιδί μας σε μας και στην οικογένεια μας μπορούμε να είμαστε ο, τι θέλουμε, μπορούμε και αξίζουμε.
 
Το autism coaching and more δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στο κομμάτι αδέλφια. Εχω αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία που να καλύπτει τις ιδιαίτερες συναισθηματικές κ όχι μόνο ανάγκες των αδελφών. Τα αδέλφια πρέπει να διαχειριστούν, να ζήσουν κ να ανθίσουν με την παθολογία των αδελφών τους και πολλές φορές επωμίζονται βάρη που δεν μπορούν δεν πρέπει και δεν θέλουν να σηκώσουν. Η οικογένεια πρέπει κ μπορεί μέσα από κανάλια επικοινωνίας κ συνεργασίας να στηρίξει με αγάπη κ υπομονή την σχέση κ την συνύπαρξη των αδελφών ωστε η οικογένεια σαν σύνολο να ανθίσει κ να ευημερήσει με αγάπη.
 
Το autism coaching and more δίνει μεγάλη σημασία επίσης στο περιβάλλον της "φασματοοικογένειας". Πρώτοι και κύριοι αρωγοί στην σημερινή ελληνική οικογένεια είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες ένα πολύ ιδιαιτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της οικογένειας που σχεδόν πάντα ως κανόνας συμβάλλουν ουσιαστικά στο μεγάλωμα των εγγονών τους. Οι γλυκύτατοι παππούδες και γιαγιάδες είναι πολύ σημαντικό να είναι εκπαιδευμένοι από εμάς ωστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται και να μας βοηθούν όπου μπορούν ωστε και εμείς να μην αισθανόμαστε μόνοι μας.
 
Στο περιβάλλον της "φασματοοικογένειας" ανήκουν επίσης η ευρύτερη οικογένεια και οι φίλοι και γενικά όλοι εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο και να είναι υποστηρικτοί με μας και την οικογένεια μας χωρίς να "εξαφανιστούν" μετά την διάγνωση.
 
Πρέπει, θέλουμε κ μπορούμε να κάνουμε χρήση όλων των μέσων και της υποστήριξης που μπορεί να μας δοθεί. Μπορούμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε συντονισμένα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Το παιδί μας στο φάσμα και όχι μόνο έχει όλα τα δικαιώματα που διέπουν τον άνθρωπο. Εμείς είμαστε και θα είμαστε εκεί ωστε να κάνουμε σίγουρο ότι θα έχουν την ζωή που μπορούν να έχουν, την ζωή που αξίζουν να έχουν και την ζωή που επιλέγουν και θέλουν να έχουν με αξιοπρέπεια.
 
Που απευθύνομαι
 
Το autism coaching and more απευθύνεται σε γονείς παιδιών στο φάσμα και όχι μόνο που είτε βρίσκονται στην αρχή του δρόμου είτε θέλουν να κάνουν μια άλλη προσέγγιση για να είναι πιο λειτουργική ή/και αυτόνομη η ζωή του παιδιού που είναι στο φάσμα.
 
Υπηρεσίες που σχεδιάζονται επάνω στις ανάγκες της κάθε οικογένειας κ παιδιού στο φάσμα
 • βοήθεια στην κατανόηση του αυτισμού κ την αποδοχή (νευρολογική, κοινωνική, ψυχολογική κα προσέγγιση )
 • ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης του/της/των αδελφών του παιδιού στο φάσμα με εργαλεία προσέγγισης, κατανόησης, στήριξης για κάθε αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών τυπικών και μη
 • παροχή γνώσεων ωστε ο γονέας να έχει τις δυνατότητες να κατανοήσει, διακρίνει και να αναδείξει τις δυνατότητες του παιδιου στο φάσμα
 • ενίσχυση των γνώσεων των γονέων όσον αφόρα ουσιαστικές, ψυχικές κοινωνικές, πνευματικές κ άλλες ανάγκες των παιδιών στο φάσμα σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο
 • ενίσχυση των γνώσεων των γονέων ωστε να αναπτύξουν δεξιότητες εντοπισμού συμπεριφορών ωστε να μπορούν με την βοήθεια των θεραπευτών να διαχειριστούν αυτές τις συμπεριφορές σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο
 • ενδυνάμωση/στήριξη οικογένειας και την δημιουργία δυνατών δεσμών
 • εκπαίδευση γονέων και οικογένειας στα πλαίσια του αυτισμού  εκπαίδευση φροντιστών και έμμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος στα πλαίσια του αυτισμού
 • εμπλουτισμός κ ενίσχυση γονικών ικανοτήτων σε θέματα υποστήριξης της σχολικής ζωής καθώς και ενθάρρυνση ουσιαστικής ενασχόλησης με το κομμάτι σχολείο όπως συμμετοχή σε δραστηριότητες κα σε όποια βαθμίδα και αν είναι και ανεξάρτητα αν το παιδί φοιτά σε τυπικό ή άλλο σχολικό πλαίσιο
 • συντονισμός επιστημονικής ομάδας παρέμβασης για την καλύτερη θεραπευτική παρέμβαση στο άτομο που είναι στο φάσμα κ στην οικογένεια του
 • ανάπτυξη ενσυναίσθησης για την διαφορετικότητα  διαπαιδαγώγηση αυτιστικού κ τυπικού αδελφού/ων (αν υπάρχουν)
 • ενδυνάμωση λειτουργικότητας οικογένειας στα πλαίσια του αυτισμού και της διαφορετικότητας
 • αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων εντός και εκτός σπιτιού
 • διαμόρφωση συναισθηματικού και φυσικού περιβάλλοντος
 • δημιουργία λειτουργικού κ υγιούς περιβάλλοντος στα πλαίσια του αυτισμού
 • σχεδιασμός και δόμηση αυτόνομης διαβίωσης
 • εξωτερικό πρόγραμμα
 • σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (σε συνεργασία κ με άλλους φορείς) (στις υπόλοιπες παθολογίες καθώς και στους ΑμεΑ διαμορφώνεται ανάλογα την περίπτωση και τις ανάγκες) 
Συνεδρίες 
 • στο σπίτι: ανάλογα την διάγνωση του παιδιού και τις ανάγκες της οικογένειας
 • ατομικές γονέων: 1/εβδομαδα
 • με αδέλφια: 1/εβδομαδα
 • ομαδικά γονέων: 1/εβδομαδα (δωρεάν)
 • οικογενειακές (περιλαμβάνει παππούδες κ γιαγιάδες κ όποιον άλλον έχει σχέση με την καθημερινότητα του παιδιού): ανάλογα την διάγνωση κ τις ανάγκες.
Γιατί να με επιλέξετε
 
Το autism coaching and more δομήθηκε, ολοκληρώθηκε, χρησιμοποιήθηκε, λειτούργησε και πέτυχε πρώτα στις ανάγκες του δικού μου παιδιου που είναι και εκείνο στο φάσμα του αυτισμού και της οικογένειας μου.
 
Να με επιλέξετε γιατί εχω δημιουργήσει ένα προσεκτικά δομημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απορρέει από την βαθειά και προσωπική μου σχέση με τον αυτισμό και τις σπουδές μου πάνω στο αντικείμενο της ψυχικής υγείας.
 
Να με επιλέξετε γιατί παρέχω συνεχής υποστήριξη ακόμα και μετά το πέρας της συνεργασίας και των συνεδρίων μας με επετειακές συναντήσεις.
 

Είπαν για μένα

 • Η γνωριμία μου με την Κα Κωνσταντινίδου Άννα ξεκίνησε κάπως διστακτικά από πλευράς μου. Με την πρώτη όμως κιόλας συνάντηση μας (διαδικτυακή) αυτός ο δισταγμός έφυγε και κατάλαβα ότι έχει να μου δώσει την απόλυτη αίσθηση συντονισμού και διαχείρισης, όχι μόνο για εμένα αλλά και για όλη την οικογένεια. Η σχέση μου μαζί της δεν είναι μόνο “ασθενούς” - coach αλλά μια σχέση σεβασμού και αγάπης. Ο συντονισμός που μας έδωσε στα αισθήματα, στα βιώματα, στον τρόπο σκέψης αλλά και στις ανάγκες μας, κάνει αυτή τη γυναίκα, πολύτιμη για την οικογένεια μας. Την ευχαριστούμε που είναι στις ζωές μας και όλα όσα έχει κάνει για εμάς.
  Ε.Λ.
 • 1
 • 2
 • 3
Alters und Behindertengerechter Badumbau Badezimmer Dekoration Badezimmer für ältere Menschen Badezimmer für ältere und körperbehinderte Menschen Badumbau Behindertengerecht barrierefrei gestaltetes Badezimmer Barrierefreies Bad Behindertengerechter Ebenerdigen Dusche Komplettsanierung Pflege & Barrierefreiheit Pflegegrad erhalten Sie 4.000 € Zuschuss Pflegekasse Toiletten Dekoration
George karelias satin al Marlboro double fusion satin al Marlboro touch aqua satin al Djarum black satin al Captain black dark crema sigara satin al Toscanello limoncello puro satin al Puro satin al Tutun satin al
web tasarim ucuz web sitesi siteni yukarı çıkar istanbul web tasarım İnternet Reklam hizmetleri uygun web tasarımcı uygun web sitesi seo hizmetleri